Особливо багаті пектин яблука, банани, груші, персики та цитрусові. Якщо це можливо, їжте фрукти зі шкіркою, тому що в ній найбільша концентрація пектину. Пийте натуральні фруктові соки. Натуральні соки (особливо з м'якоттю) містять багато пектинутому постарайтеся включати їх у свій раціон.
Вміст пектину в ягодах та фруктах
Продукти | Вміст пектинових речовин % на 100 гр. |
---|---|
Суниця | 0,7 |
Журавлина | 0,7 |
Аґрус | 0,7 |
Персик | 0,7 |
•26 Sept 2019
В результаті проведених досліджень виявлено, що ягоди червоної смородини досліджуваних сортів характеризувалися високим вмістом пектинових речовин, вміст яких трохи знижується в процесі низькотемпературного заморожування та зберігання до 4 % у середньому за сортами.