Стандартний капучіно готують у чашку об'ємом 150–180 мл та використовують одну порцію еспресо. Великий капучино – на основі двох порцій еспресо, його подають у чашці від 280 мл. Спочатку капучіно складався з ⅓ еспресо, ⅓ теплого молока та ⅓ молочної піни.
У капучино і латте міститься однакове кількість еспресо (У середньому 30 мл). У капучино менше молока, а в латте – Більше. Пінка. Молоко для капучно збивають довше, ніж для латте.
Правила приготування кави латте Щоб вловити різницю між латте і капучино, не треба бути гурманом: латте менш міцний щодо змісту кофеїну. Для приготовлення латте 1 частину чорної кави змішують із 2–3 частинами молока. Найчастіше основою для напою є подвійний еспресо (50-60 мл).
Як готувати капучино Вона і дала напою назву «капучино». Для приготування однієї порції обсягом 180 мл потрібно 200 мл холодного пастеризованого молока (3-3,5% жирності), 7-10 г меленого кава та 25–35 мл води.