В середньому, співвідношення агар-агаром та желатину є 1:8, тому якщо потрібно 16 г желатину, слід взяти 2 г агар-агару. Якщо необхідно замінити агар-агар желатином, то потрібно враховувати те, що желатин не є повністю несмачним, тому при приготуванні десертів бажано бути обережним.
Приблизна витрата агар–агара: від 2 до 4 грамів (не повної 1 чайної ложки) на 150-180 мл рідини. Перед тим, як використовувати агар–агар варто пам'ятати: Яку рідину та яку кислотність ви використовуєте? Чим кислотність рідини вища, тим більше агар–агара необхідно додати.
❗️ Силу агар–агара можна, можливо перерахувати. 🔹На порцію зефіру потрібно Х грам агара 900. Щоб визначити кількість агара силою, наприклад, 1200 потрібно використовувати коефіцієнт, що розраховується – 900/1200 = 0,75.
Щоб розвести агар–агар, додайте його у теплу рідину (воду, фруктовий сік, бульйон) у співвідношенні 1 ч. л. на склянку рідини та залиште на 15 хвилин для набухання. Потім доведіть рідину до кипіння постійно помішуючи.