Скільки потрібно цукру у домашнє вино?

Кількість цукру залежить від виду вина, яке ви бажаєте отримати: сухі – до 0,3%; напівсухі – 0,5-3%; напівсолодкі – 3-8%;Nov 5, 2012

Через 2-3 дні після початку бродіння виноградне сусло пробують на смак. Коли воно стає кислуватим (цукор переробився) слід внести 50 грам цукру на кожен літр соку.

Наприклад, для отримання вина із вмістом спирту 12 градусів потрібно 200 грам цукру (враховуючи природний) на 1 літр соку. Довести цукристість сусла до 14-18% і запустити бродіння. Контролювати насолоду та міцність сусла кожні 3-5 днів, за необхідності додаючи нову порцію цукру.

З умови даної задачі ми бачимо, що в одному кілограмі винограду міститься 1/3 кілограма цукру.

Related Post