Базовий спосіб – посол у розсолі. На 1 кг свіжої риби потрібно 6 столових ложок великої солі (без гірки), 2 столові ложки цукру, кілька великих лаврових листків, 10-15 горошин чорного перцю та 1 літр води.
складові
- 2 оселедця;
- 1 літр води;
- 2 столові ложки солі;
- 1 столова ложка цукру;
- 3–4 лаврові листи;
- чорний перець горошком, перець запашний і гвоздика – на смак.
Apr 6, 2017
Селодь солона – Консервований продукт з промислової риби сімейства оселедцевих. У народі ця риба більш відома як оселедець. Ступінь солоності коливається від слабосолона (1,5 – 3,5% солі від маси риби) до крепкосоленої (у такій консерві вміст солі сягає 9 – 11%).
Оселедець укладається в скляний або емальований посуд, заливається тузлуком, накривається тарілкою, зверху міститься вантаж. Через 1-2 дні отримуємо слабосолоний продукт, для міцнішого посолу знадобиться 3-4 доби.