Мінімум 2 тижні, в ідеалі від 2 місяців, спеціально ховаю 2-3 пляшки з партії, інакше не доживаєМожна дуже грубо розділити все пиво на чотири види: -Світлі легкі сорти. Рекомендований термін дегустації через 3-4 тижні витримки у пляшках.Jan 26, 2017
Час бродіння пива в домашніх умовах становить 7-14 днів, після чого його перекачують методом сифонування з осаду в стерильні пляшки та кегі.
Якщо показання ареометра не змінюються протягом 2 днів, головне бродіння закінчено. По закінченню бродіння на поверхні не повинно бути піни, пиво не повинно солодкувати, дріжджі повинні осісти на дно, а пиво висвітлитись.
Існує дві ознаки:
- Газ не виділяється вже два дні. …
- Щільність напою, чи співвідношення цукру у ньому, незмінна протягом кількох днів.
- Останній показник вимірюється ареометром за такими правилами:
- Налити трохи перебродившего сусла у вузьку склянку.
- Занурити прилад та дочекатися зникнення бульбашок повітря.