Термін придатності борошна безпосередньо залежить від умов зберігання. Спеціальні споруди виробничого масштабу зберігають її підходящою для вживання протягом 10 років. У домашніх умовах та на підприємствах торгівлі таких можливостей немає. Тому термін скорочується максимум до 2 років від дня виготовлення.
Зберігати борошно потрібно в прохолодному (бажано не більше 20 градусів), добре провітрюваному сухому приміщенні, де відсутні сторонні запахи, адже борошно здатне швидко їх вбирати.
Будь-яка біла борошно, борошно тонкого помелу або першого сорту зберігається за кімнатної температури до 12 місяців. Якщо ви поставите її в холодильник, цей термін збільшується в 1,5-2 рази. А в морозильній камері її вже можна зберігати 3 роки!
Вживання простроченої муки може спричинити захворювання, якщо вона містить мікотоксини, які виробляють цвіллю. Вважається, що тривалий час є стабільним при зберіганні інгредієнтів, тобто її можна, можливо зберігати за кімнатної температури. На жаль, термін зберігання борошна насправді коротше, ніж ви думаєте.