Невелика рибка відтає через 1,5-2 години, більше – через 3-4 години. Але найкращий спосіб – запастися терпінням і розморожувати рибу в холодильнику (на нижній полиці), приховавши її харчовою плівкою.
Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15 ° до +20 °.
40 хвилин Не дістаючи рибу із вакуумної упаковки, опустіть у воду. У момент розморожування при кімнатній температурі риба не повинна стикатися з повітрям, тому і рекомендується не позбавлятися упаковки відразу. Зачекайте 30-40 хвилин. Продукт успішно розморожений.
Щоб смачно приготувати рибу, необхідно розморозити її згідно з правилами, прийнятими в кулінарному середовищі у кухарів. Головне правило: розморожуйте рибу в холодильнику, тому що ні в холодній воді, ні при кімнатній температурі, ні тим більше в мікрохвильовій печі розморожувати рибу не можна.