Скільки секунд варити еспресо?

Як правило, еспресо готується за 23–30 секунд від моменту включення помпи до її вимкнення. Вага готового напою повинна бути приблизно в 1,8-2,2 рази більша, ніж дозування. Тобто якщо ви використовуєте дозування меленої кави 18 грам, приблизна вага подвійного еспресо має бути 32-40 грам.

Кава живе всього 30-40 секунд після помелу та приготування, потім вмирає: губляться корисні властивості, кавові олії, згасають смакові якості. Якщо налити напій у холодний посуд, він гине в першу ж секунду і буде гірким. Тому чим товстіший матеріал, з якого виготовлений кухоль, тим краще.

Правильно заварений напій має густу кремову пінку завтовшки 2-3 мм. Якщо пінка відсутня, то процес приготування був неправильний. Еспресо готується до 30 секунд. Якщо напій готовий вже через 15 секунд або раніше це говорить про невідповідність правилам.

Приготування еспресо Тонкість помелу еспресо виставляється таким чином, щоб еспресо об'ємом близько 30 мілілітрів екстрагувався за 21-30 секунд (через 1,5-2,5 секунд перединфузії) і мав масу 31-40 грамів (маса класичного еспресо).

Related Post

Як зробити окуляри якщо зламалася оправаЯк зробити окуляри якщо зламалася оправа

Що робити, якщо оправа окулярів зламалася? Окуляри потрібно принести майстру, щоб він їх оглянув. Зламаний завушник або кріплення завушника, розрив волосіні, випадання лінзи – що б не трапилося з окулярами,