Але, зрозуміло, у всьому треба знати міру: здоровій людині достатньо з'їдати на день не більше 100 г кураги, максимум користі можна отримати від цього продукту, з'їдаючи щодня 3-5 плодів.
Рекомендована порція має бути не більше 30 г кураги. Враховуйте, що курага важить від 3 до 7 г, залежно від розміру та процесу сушіння. Найкраще, якщо в день ви з'їдатимете не більше 4-7 штук цих корисних сухофруктів.
Як правильно вживати курагу Після замочування та промивання курагу можна подавати на стіл як корисний десерт або перекус, додавати в різні страви, готувати з неї компоти, киселі та ін. Бажано обійтися без термічної обробки, що руйнує частину корисних речовин.
Надмірне вживання сухофруктів веде до газоутворення, здуття живота, кольк, запори, діареї і так далі.