Стейк має бути не менше двох сантиметрів завтовшки. Після нарізання стейк має полежати при кімнатній температурі 40-50 хвилин, м’ясо не можна смажити холодним одразу після того, як дістали з холодильника.
Готується по 4-5 хвилин з кожного боку.
3,5 см Оптимальна товщина стейка з яловичини від 2,5 см до 3,5 см, найкращий варіант – 3 см. Винятком є лише стейк Філе міньйон, він може сягати 8 см завтовшки. Далі нам необхідно підготувати все необхідне для приготування стейка.
У висоту стейк має бути близько 2-2,5 см. Саме така висота дасть змогу м’ясу залишатися соковитим усередині та мати підсмажену скоринку. За 20-30 хвилин до приготування м’яса слід дістати його з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.