Якщо ціль – приготувати смачний бульйон, краще солити на початку, як тільки вода почне кипіти. Щоб у процесі варіння у бульйон з курки виходили як водорозчинні речовини, а й солерастворимые. Якщо хочете, отримати смачну відварну курку, соліть наприкінці, коли бульйон зварився.
Скільки солі потрібно покласти в суп. Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по половинці-одній цілій чайній ложці солоної спеції. Недарма завжди кажуть: "солити до смаку", адже хтось любить солоніші, а інший – менш солоні продукти.
На 1 літр води вам потрібно 60 грамів звичайної солі. На мій досвід, на одну середню тушку вам знадобиться 3 літра води і солі 180 грамів. У цьому розчині ми замаринуємо курку на 12 годин у холодильнику (залишіть на ніч).