Солити дрібну рибу коштує 14 днів, велику, довжиною понад 25 см, – 40 днів. На кожні 10 кг риби слід використовувати 2 кг солі. Також личинки за сім годин гинуть при температурі – 40 ° С усередині риби).10 Apr 2018
Як не заразитися паразитами при вживанні риби – П'ять правил
- Правило 1: ретельно промити
- Правило 2: термічно обробити
- Правило 3: варити та смажити більше 20 хвилин
- Правило 4: коптити після посолу
- Правило 5: убезпечити свійських тварин
11 червня 2020
Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.
Заморожування: 1-й спосіб – тримайте рибу у морозильнику або на морозі при температурі – 28 градусів протягом 41 години. 2-й спосіб – при температурі -35 градусів заморожуйте рибу 10:00. Не можна вживати малосолону рибу та струганіну.