Як зазначає агентство dpa з нагоди Всесвітнього дня хліба, що відзначається 16 жовтня, у Німеччині зараз налічується понад 3200 сортів хлібобулочних виробів Всі рецепти внесені до спеціального регістру Німецького інституту хліба, розташованого у місті Вайнхаймі у землі Баден-Вюртемберг.Oct 16, 2020
Як правило, німці їдять чорний зерновий хлібчасто на заквасці. Поширеною практикою є змішування житнього та пшеничного борошна у різних пропорціях, причому що цікаво: чим ближче до кордону Франції, тим хліб світліше.
Види хліба
- Пшеничний хліб Або так званий білий хліб. …
- Змішаний пшеничний або пшенично-житній хліб Для приготування пшенично-житнього хліба використовують пшеничне борошно – не менше 51% від загальної кількості борошна, що використовується. …
- Житній хліб …
- Життєво-пшеничний хліб
Види хліба в Німеччині Найтрадиційніший і знаменитий німецький хлібець носить назву – "Пумпернікель". Цей вестфальський хліб випікають з житнього борошна грубого помелу з додаванням частин цільного зерна. Процес випікання цього сорту хліба досить трудомісткий та тривалий, займає від 15 до 25 годин.