Скільки ступеня прожарювання м'яса?

Згідно з американською (але неофіційно прийнятою у всьому світі) системою класифікації, існує 7 ступенів прожарювання м'яса. Різниця між ними визначається виключно температурою у самому центрі стейку: Blue, або extra-rare.

Середньо смажене м'ясо, червоно-рожевого кольору зсередини. Температура всередині цього стейку прожарювання близько 55-57 градусів. Багато авторитетних кулінарів стверджують, що саме ця ступінь прожарювання максимально яскраво розкриває смак та аромат яловичини (або іншого м'яса).

Температурні особливості прожарювання

  • Raw – трохи більше 40 оС;
  • Rare – від 42 до 46 оС
  • Medium rare – від 46 до 50 оС;
  • Medium – від 52 до 57 оС;
  • Medium Well – від 60 до 65 оС;
  • Well Done – від 65 до 70 оС.

Medium – класика приготування – м'ясо середньої прожарювання, це – кращий стейк. Він не сирий, кров не проступає, але м'якуш рожевий і ніжний, при натисканні виділяє сік. Корочка красива і хрумка. М'ясо постійно перевертається протягом 15-хвилинної смаження, прогрівається до 63 градусів.

Related Post

Що таке робоча ширина профлиста?Що таке робоча ширина профлиста?

Робоча ширина профнастилу – профнастил встановлюється не в стик в стик, а внахлест, тобто один лист профнастилу накладають на інший і скріплюють саморізами. Відповідно, загальну ширину листа вже не можна