Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні. Свіжого інжиру можна з'їсти трохи більше. 150 г. Пам'ятайте, що калорійність сушеного інжиру в п'ять разів вища, тому його краще їсти в першій половині дня, – каже дієтолог.
Як їдять інжир Найкраще є інжир у сирому вигляді. Досить розрізати плід навпіл і вибрати м'якоть чайною ложкою або з'їсти його зі шкіркою, якщо вона не дуже тверда. Однак, якщо хочеться спробувати щось нове або здивувати своїх близьких, варто поєднати його з іншими продуктами.
Свіжі плоди інжиру містять білки, цукор, кислоти. Крім того, заліза в інжирі більше, ніж у яблуках. Є в ньому вітаміни (β-каротин, В1, В3, РР, С), мінеральні речовини (натрій, калій, кальцій, магній, фосфор). Калію так багато, що за його змістом інжир поступається лише горіхам.
Інжир має легку проносну дію за рахунок вмісту пектину, цукрів і рослинної клітковини в насінні. Добре допомагає при схильності до закрепів, лінивом кишечнику, захворювання печінки, шкіри, дисбактеріоз.