Час приготування улуну – 3-5 хвилин. Заварювати можна 8-9 разів. Щоб отримати температуру 85°С без термометра або спеціального термопоту, залиште чайник, що тільки що закипів, охолонути на 5 хвилин.
У чайну пелюсток покладіть необхідне кількість чаю – традиційно це 7-8 грам на чайник об'ємом 150-200 мл.
Заварювати молочний улун китайська найкраще методом проток. Береться приблизно чайна ложка листа з розрахунку на склянку води, поміщається в прогрітий посуд, заливається закипілою і злегка остигнула водою (75-85 градусів). Настоюється вперше до 30 секунд, потім можна поступово збільшувати час витримки до 2-х хвилин.
Для скрученого чайного листя ми рекомендуємо від 3 до 4 чайних листя ложок на літр, а при використанні чайника Gaiwan або Yixing ємністю 200 мл досить невеликої чайної ложки! Зі скрученим чайним листям ви берете приблизно вдвічі більше. Яку воду ви використовуєте для заварювання чаю Улун?