40-50% втрати ваги після термічної обробки – це нормальноадже восьминіг на 90% складається з м'язів. Восьминоги, які пропонує Асканія Фроузен Фудс, очищаються і заморожуються відразу після вилову.May 18, 2017
Страви з восьминогів вважають примхливими у приготуванні навіть досвідчені кухарі: перетравивши, легко одержати пухку або, навпаки, жорстку, гумову м'якоть.
Поверхня свіжого та якісного восьминога злегка волога та блискуча, коричневого кольору. На ній ні слідів завітрювання, рясного слизу, темних плям та ушкоджень. Якщо морепродукт злегка натиснути, він швидко поверне колишню форму, а покрив не порветься.
Варимо восьминога на слабкому вогні обов'язково під закритою кришкою. Маленьким восьминогам достатньо 5 хвилин, великих варимо до півгодини до того, як м'ясо стане м'яким. Готово!