1 яйце замінює 30-40 мл аквафаби або 2-2,5 столові ложки.
Аквафаба – це насправді рідина, яка залишається після варіння бобових – квасолі, гороху, нуту, сочевиці. У перекладі з латинської аквафабу так і звучить: "aqua" – вода, "faba" – боби, а використовують аквафабу як замінник яєць. Наприклад, під час посту, або якщо є непереносимість яєчного білка.
ВАЖЛИВО аквафабу процідити через дрібне сито, або марлю, щоб жодних дрібних частинок у ній не було! Це може бути причиною, що аквафабу не збивається. Дуже важлива в'язкість аквафаби. Вона залежить від того, скільки за часом горох або квасоля знаходилися в розчині.
допомагає знизити холестерин; активізує синтез деяких гормонів; підтримує імунну систему; виводить токсини.