У середньому на засвоєння сироваткового концентрату йде від 40 хвилин до 1 години.
Таблиця часу засвоювання білків. · 2-3 години: яєчний білок, ультра фільтрований концентрат сироваткового білка, мікрофільтрований ізолят сироваткового протеїну. · 4-6 години: концентрат молочного білка. · 6-8 годин: казеїнат кальцію, міцелярний альфа- та бета-казеїн та казеїнати.
Ще протеїн на воді швидше перетравлюється та засвоюється. Якщо є проблеми з ШКТ, краще вибрати воду. Крім того, якщо ви п'єте гідролізат або ізолят (сироватковий протеїн), його краще змішувати з водою, Т.
Для цього в шейкер заливається 200-300 мл рідини, засипається протеїновий порошок у кількості 30 г (3 ст. ложки) і ретельно перемішується шляхом збовтування та переміщенням шейкера вгору-вниз кілька разів. Надати коктейлю більш насичений смак можна додаванням меду, какао або фруктового сиропу.