Якщо ви купили розважну ікру, то в домашніх умовах вона зберігається трохи більше тижня. При покупці необхідно переконатись у свіжості такого продукту. Щоб зберегти якість, потрібно помістити ікру у скляний стерилізований посуд, який повинен щільно закриватися кришкою.
У холодильнику продукт зберігається близько шести місяців. Якщо він куплений на вагу і упакований у пластик без повітря, то до чотирьох тижнів, якщо банку з консервами розкрили.
У пластикових контейнери без повітря продукт зберігається до шести місяців, а в відкритою бляшаному банку — всього добу. Існує кілька способів продовження свіжості продукту – банки обкладають льодом, ядра обдають солоним окропом та заливають оливковою олією.
Зберігайте солону ікру горбуші в холодильнику не більше 1-2 днів. Через відсутність консервантів вона може лежати довго. Щоб продовжити термін зберігання до 5–7 днів, використовуйте оливкову олію.