Для риби гарячого копчення термін придатності у звичайному відділі холодильника становить 2 доби, у разі зберігання за температури ві д-2 до +2°C термін збільшено до 72 годин. Заморожування риби гарячого копчення за температур и-18°C збільшує термін зберігання до 30 діб.16-Sept-2019
За температур и-18 градусів рибу холодного копчення тримають до 60 діб, а гарячого – до 30 діб. Якщо знизити температуру в камері д о-35 градусів, то термін зберігання збільшиться до 2 місяців. Кожен шматок поміщають в окремий вакуумний пакет.
Встановлені санітарні норми свідчать, що час збереження в холодильнику становить до 10-14 днів, у кімнатних умовах за збереження прохолоди – чотири доби. Можна використовувати морозилку, але в цьому разі консистенція і смак будуть зіпсовані, їсти таку страву можна, але користі від неї буде мало.
Як зрозуміти, що зіпсувалася риба
- наявність липкого шару. Він з’являється тільки на свіжій тушці, коли вона починає псуватися;
- поява різкого неприємного запаху. Він виникає як у свіжому м’ясі, так у копченому і солоному. …
- утворення плям молочного кольору. …
- жовті зябра і каламутні очі. …
- поява слизу під час натискання.