Головна умова – оптимальна вологість приміщення, яка не повинна перевищувати позначку 70%. За більш високого рівня вологи повітря сухофрукти можуть запліснявіти та зіпсуватися. Для тривалого терміну зберігання кураги слід обирати максимально темне місце.
Здебільшого сушені фрукти радять зберігати в добре провітрюваному темному місці з температурою 2-10°С і вологістю повітря в районі 65-75%. У більшості випадків не можна створити такі умови у квартирі.
Курага, на відміну від абрикосів, містить багато клітковини (88% добової норми в 100 г), а це сприяє правильному травленню і відмінній роботі кишківника. Дослідження свідчать, що здоровий мікробіом кишківника здатний знизити ризик ожиріння, а клітковина підтримує належний рівень холестерину і цукру в крові.