Яйця некруто – це чудова страва, яку можна приготувати швидко і з мінімальними зусиллями. Вони ідеально підходять для сніданку або повноцінного обіду, і смак яєць некруто залежить тільки від вашої переваги.
Щоб приготувати яйця некруто, вам знадобиться свіже яйце і сковорідка з невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла. Спочатку збийте яйця в мисці, щоб змішати білок та жовток у однорідну масу.
Потім розігрійте сковорідку на середньому вогні та додайте олію. Коли олія розплавиться та нагріється, акуратно вилийте змішані яйця на сковороду. Щоб яйця були некруто, розбийте їх прямо в сковорідку, не змішуючи їх попередньо. Для більш однорідної консистенції можна трохи перемішати яйця лопаткою або вилкою.
Далі, готуйте яйця некруто, періодично перемішуючи їх м'якою лопаткою і прибираючи з вогню, коли вони досягнуть бажаної консистенції. Якщо ви віддаєте перевагу більш рідкій текстурі, готуйте яйця некруто всього кілька хвилин, якщо ж ви віддаєте перевагу більш густій структурі, залиште їх на вогні трохи довше.
Крок | Дія |
---|---|
1 | Взяти каструлю та наповнити її водою |
2 | Поставити каструлю на плиту та включити середній вогонь |
3 | Дочекатися, поки вода закипить |
4 | Взяти яйця для варіння і акуратно опустити їх у киплячу воду |
5 | Таймер налаштувати на 5-7 хвилин (залежно від переваг) |
6 | Дочекатися, поки час закінчиться |
7 | Вимкнути плиту |
8 | Акуратно вилити гарячу воду з каструлі |
9 | Обдати яйця холодною водою для зупинки процесу варіння |
10 | Акуратно зняти шкаралупу з яєць і подавати готові некруто. |
Ідеальний час для варіння яйця некруто – це рівно 3 хвилини та 20 секунд. Не більше не менше.11 черв. 2023 р.
Скільки мають варитися яйця некруто після закипання?
Скільки часу варити курячі яйця
Час після закипання води | Ступінь готовності |
---|---|
3 хвилини | Некруто. Білок ледве схопився, жовток рідкий. |
4 хвилини | Некруто. Жовток ще рідкий, білок має щільнішу структуру. |
5-7 хвилин | У мішечок. Білок щільний, жовток кремоподібний. |
Як треба варити яйця некруто?
Інструкція приготування
- Використовуючи шумівку, яйця кімнатної температури акуратно опустити в киплячу солону воду.
- Варити рівно 4 хвилини, уникаючи бурхливого кипіння.
- Відразу після закінчення варіння опустити яйця у холодну воду.
Як варити яйця некруто в киплячій воді?
Опускаємо пакет із яйцем у киплячу воду, варимо 4 хвилини. Пакет треба тримати так, щоб плівка не діставала до дна. Важливо: щоб продовжити термін придатності яйця некруто, після варіння остудіть його і змастіть олією. Так пори шкаралупи закриються і яйце довше збереже свіжість.