Сировиною для одержання натуральних харчових барвників є різні частини дикорослих та культурних рослин, відходи їх переробки на виноробних, сокодобувних та консервних заводах, крім цього, деякі з них одержують хімічним або мікробіологічним синтезом.
Що входить до складу харчових барвників?
У кожного виробника свій регламентований склад барвників, який вони обов'язково вказують на упаковці. Зазвичай це: цукор, вода, гліцерин, загусники (камедь гуарова або ріжкового дерева), лимонна кислота та власне пігмент. Збережена копія
Як зробити харчові барвники?
Просто вимийте буряки і покладіть їх у блендер, додавши 1/2 склянки води. Змішайте все до однорідного стану, потім процідіть. Рідина, що вийде – ваш натуральний харчовий барвник. Також, щоб зробити барвник червоного кольору, ви можете використовувати сік вишні, граната і малини.