Виробляють його з винограду сортів Уньї Блан (Требб'яно), Фоль Бланш та Коломбар. Справжній французький коньяк повинен на 90% складатися з цих сортів, і ще на 10% з інших допустимих видів: Семільйон, Фоліньян, Жюрансон Блан, Монтіль та кількох інших.
Що входить до складу коньяку?
До складу коньяку входять спирти, органічні кислоти, етилові ефіри, вода та зола. калорійність – близько 240 Ккал на 100 г; вуглеводи – 1,6 г; цукор – 1,5 г.
Чому коньяк не роблять із червоного винограду?
Важливо: коньяк не виготовляють із винограду зі специфічним ароматом типу «мускат» та «ізабелла», оскільки при перегонці аромат зберігається і в дистиляті. Також не допускається використання сортів, з яких одержують виноматеріал з інтенсивним відтінком. Збережена копія