Тісто для тостового хліба замішується з пшеничного борошна, води, звичайного або сухого молока, жиру, цукру, солі на дріжджах або розпушувачі. Висока пористість тостового хліба досягається рахунок високого вмісту яєчного білка, клейковини і молочного білка.
Чим відрізняється типовий хліб від хліба для тостів?
На відміну від звичайного хліба, м'якуш тостового має структуру павутинки. Завдяки цьому розтоплене вершкове масло або сир не протікають, а рівномірно просочують тост. – Тостовий хліб також цілком підходить для бутерброду. Збережена копія
Який хліб потрібний для тостів?
Для тостів можна використовувати будь-який хліб: чорний або білий, цільнозерновий або з борошна великого помелу. Хтось вважає за краще купувати тостовий хліб. У порційному шматочку хліба – 70 кКал, у тостерному – 65 кКал. Але якщо тости готуються на сковороді з використанням олії, їхня калорійність значно збільшується.