Морква є безперечним лідером за вмістом вітаміну А. Вітаміни С та Е допомагають уповільнити процеси старіння, К – підвищує згортання крові. Калій нормалізує серцево-судинну діяльність, кальцій та фосфор зміцнюють зуби та кістки, хлор підтримує водний баланс в організмі.
У сирої моркви є відмінна властивість – вона здатна знижувати рівень холестерину в крові. Це буде корисно для серця та судин. Також регулярно вживаючи цей овоч, можна суттєво знизити ймовірність утворення інсульту – на 70 відсотків. Справа в тому, що він добре стимулює кровообіг головного мозку.
Морква містить бета-каротин, який покращує роботу легень. Бета-каротин є попередником вітаміну А. Потрапляючи в організм людини каротин перетворюється на вітамін А, який найбільш корисний для молодих жінок. Також цілющі властивості моркви пов'язані зі зміцненням сітківки ока.
Добре впливає на судини Регулярне вживання моркви благотворно впливає серцево-судинну систему. Овоч сприяє зниженню рівня холестерину та покращує еластичність судин. У моркви міститься калій. Він є судинорозширювальним засобом, що допомагає знизити тиск.