Якщо в рецепті написано 100 г цукру, то беремо 100 г стевії.. І отримуємо той самий результат.Apr 16, 2021
Якщо замінити цукор стевією у випічціВам потрібно буде використовувати еквівалентну кількість чогось іншого, наприклад, яблучної клітковини (пектину). 1 чайна ложка цукру (ч. л.) = 2-3 рідкі краплі стевії або 1/4 чайної ложки порошкоподібної стевії.
Додавання стевіозиду замість цукру дозволяє зробити страву смачною, корисною та низькокалорійною Екстракт листя стевії у таблетках. Їх легко дозувати – одна таблетка за рівнем солодощі дорівнює шматочку цукру (в середньому 4 грами), однак у кожній таблетці міститься всього 0,7 калорії.
Стевія має інтенсивний солодкий смак (у 200-300 разів солодший) цукру); нульова калорійність, що не засвоюється організмом, не впливає на роботу підшлункової залози, не втрачає смакових якостей при термічній обробці.