Шкода карамелі також існує. Зловживання цією насолодою може призвести: До надлишку ваги через високу калорійність. До проблем із зубами через вміст фруктових кислот.
Карамель | |
---|---|
Час появи | XVI століття |
Компоненти | |
Основні | цукор, глюкоза, фруктоза, мальтоза, вода |
Можливі | тростинний цукор, фрукти, молоко, згущене молоко, шоколад, какао |
Її енергетична цінність – від 291 до 378 ккал на 100 грам продукту, і більшу частину твердої карамелі складають прості вуглеводи, а м'якою – вуглеводи та жири. Тому для тих, хто страждає надмірною вагою, та пацієнтів з діабетом карамель є умовно забороненим продуктом.
Кристаліки цукру утримують газові бульбашки у загальній масі та звільняють їх лише при зіткненні з вологою. Саме тому такі солодощі починають.стріляти» у роті, їх потрібно зберігати в щільно закритій тарі далеко від пари та рідин.