Фахівці рекомендують давати дітям продукти, що містять тваринний білок, щодня. Не забувайте, що джерелом білка також є молочні продукти – сир, сири. Рослинні білки теж важливі, і мають становити 40% від усіх білків.
Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (у середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир “Пармезан” – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;
Підбираємо оптимальні джерела білка
- Спортивний протеїн: до 75 г.
- Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве м’ясо, соєве молоко).
- Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кеш’ю – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль і фісташки – до 22 г, арахіс – 23-26 г).
До списку продуктів із найбільшою кількістю білків у 100 г входять:
- Горіхи – до 20-25 г.
- Твердий сир – до 25-35 г.
- Бобові – до 26 г.
- Птиця – до 25 г.
- Риба – до 21 г.
- Приготоване м’ясо – до 32 г, сире м’ясо – до 22 г.
- Морепродукти – до 18 г.
- Сир – до 18 г.