Червоні насичені вина (Бордо, Шираз, Мальбек, Неббіоло) – практично всі м’ясні страви. Червоні легкі вина (Гаме, Піно нуар) – паста, сир, хліб, піца, курка, качка, індичка. Вина десертні (Мадера, Марсала, Черрі, Портвейн) – фрукти, десерти, м’який сир.
Червоне сухе вино чудово поєднується з твердими сирами та м’ясними закусками. Сирокопчені ковбаси, тонкі скибочки в’яленого окосту або хороша шинка допоможуть розкрити букет напою. Можна подати і салат, але нехай у ньому теж буде сир або м’ясо. Напівсухе червоне становить прекрасну пару зі зрілими сирами.
Закуски до вина
- М’ясні делікатеси. Ситна і смачна закуска на стіл до вина, більше актуальна для червоних сортів. …
- Сир. Нехай сир буде зіркою цієї тарілки. …
- Хліб або крекери. Тонкі скибочки багета, хлібні палички або міні-тости. …
- Оливки та соління. …
- Солодке. …
- Горіхи. …
- Фрукти.
12 травня 2017
Біле вино потрібно поєднувати зі світлими фруктами, червоне – з темними плодами. Які фрукти до вина подаються? До яблук, груш, кавунів прекрасним доповненням стануть сухі та напівсухі рожеві вина, напівсолодке шампанське. Вони відтінять фруктові ноти, допоможуть їм зазвучати виразніше.