На курсах вчать готувати супи і гаряче, робити напої, десерти і соуси. Також вивчається санітарно-технічний мінімум і техніка безпеки в професійній кулінарії .27 Dec 2017
Крім того, кухареві необхідні знання про склад їжі та її калорійність, зберігання продуктів, про фізіологію харчування, правила складання меню, технологію приготування їжі та експлуатацію обладнання…. Що і в якій послідовності вивчають зазвичай:
- салати, закуски,
- бульйони, супи,
- соуси,
- другі страви,
- десерти.
Щоб стати шеф-кухарем, необхідна вища освітаосвіта Освіта – система виховання та навчання особистості, а також сукупність набутих знань, умінь, навичок, ціннісних установок, функцій, досвіду діяльності та компетенцій.https://ru.wikipedia.org ‘ wiki ‘ ОсвітаОсвіта – Вікіпедія за спеціальністю 19.03.04 "Технологія та організація ресторанної справи". Для роботи кухарем 4,5 або 6 розряду потрібно пройти навчання в коледжі або на спеціальних курсах. При цьому важливо постійно проходити курси підвищення кваліфікації.
Уже через чотири-п’ять років після старту кар’єри в більшості працівників закладів громадського харчування починаються проблеми із суглобами, хребтом, з’являються грижі та варикозне розширення вен. Також кухарі схильні до регулярного захворювання на ГРВІ через перепади температур.