Для смаження майже завжди використовується додаткова олія, тому калорійність у печених страв нижче, ніж у смажених. Строго кажучи, основною причиною набору зайвої ваги є насолоди, швидкі вуглеводи. Але якщо контроль ваги вам актуальний, то запікати страви у будь-якому випадку корисніше, ніж смажити.
Чому смажене шкідливо, а печене ні?
У більшості видів олій, що використовуються для смаження, утворюються небезпечні для здоров'я сполуки – канцерогени.. У цьому полягає головна шкода смаженої їжі, оскільки їх наявність у організмі – прямий шлях до раковим утворенням.
Яка їжа корисніша печена чи варена?
Тому їжу краще вживати у відвареному (у каструлі або на пару) або печеному вигляді. Їжа, приготовлена на пару, печена, відварена (якщо її не готувати довго) не втрачає своїх поживних властивостей. Усі мікроелементи залишаються у продуктах, а кількість вітамінів зменшується на 10-30%, що не критично для здоров'я. Збережена копія