На питання про те, як правильно пити лікер на травах Егермейстер, німці відповідають однозначно: залпом у чистому вигляді в охолодженому стані. Класичний спосіб вживання напою передбачає його розлиття в шоти (невеликі чарки), охолодження в морозилці та випивання шота одним ковтком.
Спочатку пляшку кілька годин охолоджують при температур і-18 °C, потім наливають лікер у горілчані чарки (на Заході називаються “шотами”), які попередньо теж охолоджують. Чарку випивають одним ковтком (залпом). Холодний Егермейстер стає тягучим і солодкуватим на смак. Спирт не відчувається, тільки аромат трав.
Рецепт: наповнити високий келих льодом, влити Егермейстер із ромом, повільно додати колу (з’явиться багато піни), перемішати. Прикрасити часточкою лайма. Пити ковтками або через трубочку.