Калорійність шампанського брют зазвичай становить 128 кКал, міцність – 12%. Просекко – це ігристе вино, яке виробляють у регіоні Венето (Італія), у районі міста Тревізо, за 24 км на північ від Венеції .Jul 1, 2021
Рівень цукру у Просекко і шампанського За вмістом цукру Просекко ділиться на 3 основні категорії: Сухе (Dry) – від 17 до 32 грамів цукру на літр вина, Дуже сухе (Extra Dry) – 12-17 г/л, Брют – 0-12 г/л.
Це традиційний смак ігристого вина, що користується популярністю в усьому світі. Просекко екстра-драй багатий ароматами стиглих сонячних фруктів – груші та яблука. Незважаючи на малий вміст цукру в складі, напій дуже ніжний і м’який.
У перекладі з французької брют означає сухий, натуральний, що не піддавався обробці. Це слово використовується для позначення вин із вмістом цукру не більше 12 грамів на літр. Зі свого боку, сухе шампанське категорії екстра драй (Extra Dry) може містити від 12 до 20 грамів цукру на літр вина.