Ризик-апетит – прийнятний рівень ризику, який відображає загальнокорпоративний підхід до визначення прийнятності ризиків для компанії. Таке визначення дає Банк Росії у своєму інформаційному листі від 01.10.2020 № ІН-06-28/143. Там же містяться рекомендації висловлювати ризик-апетит як якісно, так і кількісно.Jun 7, 2022
Ризик-апетит – граничний та сукупний граничний розмір ризику, який Біржа готова прийняти на себе внаслідок реалізації ризикових подій на заданому часовому інтервалі з метою досягнення стратегічних цілей.
Ризик – апетит – рівень (величина) ризику, на який банк або його структурні підрозділи схильні приймати при здійсненні своєї діяльності з метою забезпечення отримання прибутку, виконання встановлених показників або вирішення інших завдань.
Ризик-апетит – це максимальний рівень ризику, який організація готова прийняти у своєму прагненні до досягнення цільових показників, до того моменту, коли знадобиться вживати заходів щодо зниження ризику.