УВАГА: звичайні дріжджі дають значно меншу міцність браги. Чим міцніша брага, тим більше з неї отримують самогону. Смак браги безпосередньо впливає на смак і якість самогону, тому якість усіх її інгредієнтів дуже важлива. Крім того, якість і чистота води впливають на швидкість і повноту бродіння.28 Jan 2015
Спирт виробляється дріжджовими грибками з вуглеводів, а міцність браги безпосередньо залежить від кількості використовуваного цукру. Багато хто думає, що, додавши в сусло більше цукру, зможуть збільшити вихід готового продукту, але це не так.
Занадто велика кількість цукру і нестача води створять такі умови, що дріжджовий компонент не зможе переробити весь цукор. Буде маленький вихід самогону з цукрової браги, якщо не додати трохи дріжджів і необхідну кількість води. При цьому є ризик, що бражка заразиться бактеріями або цвіллю.
додавання цукру підвищує коефіцієнт активності спирту в його водному розчині, тобто підцукрований “напій” можна підпалити і за меншої міцності.