Тамагоякі, тамаго-які (яп. 卵焼き або 玉子焼き, “смажене яйце”, також називається ацуякі-тамаго) – страва японської кухні, солодкий або пряний омлет. Готується тонкими шарами, які один за одним за допомогою паличок згортають у рулет. Зазвичай його готують у прямокутній сковорідці макіякінабе.
Онсен-тамаго ніжніше за яйце пашот або зварене некруто – білок не контактує з водою, не вбирає її смак, а текстура виходить кремовою і злегка шаруватою. В Японії яйця онсен-тамаго заведено їсти на сніданок: їх опускають у мисочку з соєвим соусом або з бульйоном даші
Сили, що з’єднують інь і ян, народжують досконалу рівновагу п’яти чеснот: правди, мудрості, пристойності, чистоти і доброзичливості. Таким чином, яйце у китайців – їжа п’яти чеснот, воно покликане підтримувати здоров’я і гармонію в тілі. Може, тому яйцям у китайській кухні відведено особливе місце.
Сире яйце Як правило, його або подають зверху на рисі, або використовують як соус для локшини. Це являє собою одне з найбільших протиріч, яке відчувають американці, коли куштують японську їжу.