Після приготування сиропу ви помітите, що 1 склянка води та 2 склянки цукру не дають стільки ж цукрового сиропу. Дивно, але в результаті виходить близько 1,5 склянки сиропу. Причина цього в тому, що цукор розчиняється у воді, займаючи простір між молекулами води.
Правильний цукровий сироп складається із двох інгредієнтів – цукру та води. Точна концентрація цих інгредієнтів багато в чому залежить від конкретної страви. Сиропа для варення: 200 – 300 г цукру на 1 літр води. Сироп для просочення бісквіту: 100 г цукрового піску на 100мл води.
1,6 літра Всім відомо, що при змішуванні 1 літра води та 1 кг цукру вийде сироп в обсязі 16 літра. Збільшуючи кількість вихідних інгредієнтів, ви пропорційно збільшуєте обсяг сиропу (Для продукту в концентрації 1:1).
Насолода замінника пояснюється наявністю в ньому глюкози, фруктози та інуліну. Зазвичай сироп радять тим, хто худне, посилаючись на його низький глікемічний індекс. Інша явна перевага сиропу полягає в тому, що він майже вдвічі солодший цукру, Отже, його можна буде використовувати вкрай економно.