Картопля не містить глютена і її можна вживати в їжу людям, які страждають на непереносимість глютена. Картоплю можна їсти смаженою, запеченою або вареною.
До продуктів, що містять глютен відносяться пшениця, ячмінь, жито, тритикале.Усі похідні цих зернових також містять глютен, до них відносяться:
- Пшеничне борошно
- Камут
- Манна крупа
- Спельта
- Кус-кус
- Булгур
- Проростки пшениці
- Пшеничні висівки
Продукти без глютена: Усі види кукурудзи, у тому числі кукурудзяне борошно, гритс та ін. Усі види рису (білий, коричневий, дикий, басмати, збагачений рис та ін.). Амарант, аррорут, гречка, маніока, льон, пшоно, лобода, сорго, соя, тапіока та теф.
Глютен в картоплі фрі з'являється, якщо ця страва готується в тій же фритюрниці, яка використовується для приготування інших страв, що містять глютен (Наприклад, цибульні кільця, нагетси і т. д.). Картоплю можуть посипати борошном або покрити паніровкою на основі борошна, щоб зробити хрустким.