Звичайний вміст спирту в рак 45%, але в деяких сортах воно може бути 40% або 50%.
Раки п'ють із спеціальних невеликих вузьких скляних склянок. Як правило, напій не вживають у чистому вигляді, а змішують із звичайною або мінеральною водою. Саме так, із звичайною водою.
Ракія сподобалася по смаку. Колір має прозорий, мінеральний. Природний аромат фруктів та свіжих трав. Смак м'який, абрикосовий, з легкою кислинкою.
У його панцирі вивільняється астаксантин Цей пігмент із групи каротиноїдів (інші речовини тієї ж групи надають фарбуванню моркви, помідорам) у вільному стані має яскраво-червоний колір. У панцирі живого раку астаксантин пов'язаний із білками. Це забарвлює раків у різні кольори – Від світло-оливкового до майже чорного.