Саке – це традиційний японський алкогольний напій, який виробляється з рису, води та кодзи (рис, уражений благородним пліснявим грибком кодзикін aspergillus oryzae). Саке – це японська горілка, а продукт натуральної ферментації. Фортеця саке зазвичай складає 14-16%. Ram. 18, 1443 AH
Горілка – 30-60% про. (фортеця російської горілки зазвичай 40% про.) Коньяк – 40-42% про. Самогон – немає стандартів фортеці, зазвичай 40-60 % про.
Саке — національний японський алкогольний напій, у смаку якого можуть бути хересні та приємно-гіркі тони, нотки винограду, яблук та бананів. У найкращих сортах саке зустрічається смак визрілого сиру, соєвого соусу та свіжих грибів.
Цей напій складно віднести до якогось класу, проте найчастіше його називають «рисова горілка», хоча міцність готового напою складає всього 14 ° -20 °. Саке виготовляється з особливих сортів рису з високим вмістом крохмалю.