Її без побоювань можуть використовувати навіть ті, кого мучать шлунково-кишкові розлади. Тахіні багата вітамінами Е, С, В та мінералами такими, як магній, кальцій, залізо, мідь та фосфор. У ній багато омега 3, 4, 6 та клітковини, а за кількістю в ній кальцію, вона може змагатися лише з жирним жовтим сиром.
Харчова цінність та хімічний склад "Кунжутна паста (тахинна паста, тхіна)".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
---|---|---|
Калорійність | 586 кКал | 5.9% |
Білки | 18.08 г | 4.1% |
Жири | 50.87 г | 15.5% |
Вуглеводи | 18.55 г | 1.5% |
Тахіні містить 4 речовини, виключно важливі для імунітету: залізо, цинк, селен і мідь. Вони виробляють білі кров'яні клітини, що знищують мікроби. Регулярне вживання сезамової пасти захищає від сезонних ГРВІ та грипу, прискорює одужання після інфекційних захворювань.