Дві столові ложки насіння хельби необхідно залити 1 склянкою окропу та дати настоятися протягом 15-20 хвилин.Oct 7, 2015
Протипоказання для прийому хельби
- вагітність;
- схильність до алергії;
- знижений тиск;
- діти віком до 3 років.
Пажитник варять у каструльці. На одну склянку води (200-250 мл) потрібна 1 чайна ложка жовтого насіння. Чай засипають у воду та доводять до кипіння. Кипіти напій має не більше 8 хвилин.
1) Потовчений на порошок пажитник приймати по чайній ложці перед їжею разом із джемом; столову ложку товченого насіння залити склянкою окропу і настояти 2 години, пити по 30-50 мл 4 десь у день перед їжею. 2) Варити насіння протягом 7 хвилин. Пити теплою, додаючи цукор до смаку.