Вітаміни молокаа їх близько 30, як жиророзчинні (A, D), так і водорозчинні (рибофлавін, пантотенова кислота, піридоксин, аскорбінова кислота), також добре засвоюються. Серед мінеральних речовин чемпіоном є кальцій (до 120 мг%), до того ж він із молока засвоюється організмом майже повністю.
Харчова цінність та хімічний склад "Молоко 2,5% жирності, пастеризоване".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
бета Каротін | 0.01 мг | 50000 г |
Вітамін В1, тіамін | 0.04 мг | 3750 г |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.15 мг | 1200 г |
Вітамін В4, холін | 23.6 мг | 2119 г |
Вітаміни
Вітаміни, зміст | від норми | |
---|---|---|
Вітамін C | 1,5 мг | 1,7% |
Вітамін B1 | 0,0 мг | 3,2% |
Вітамін B2 | 0,2 мг | 12,4% |
Вітамін B3 | 0,1 мг | 0,5% |