Курячі серця містять холестерин, що сприяє утворенню бляшок на стінках судин, тому рекомендовано вживати страви з курячого серця не частіше за три рази на тиждень.
Їх можна, можливо відварити зі спеціями та сіллю та подати з соусом або пастою, а можна, можливо використовувати варені серця для приготування різних салатів. Але найсмачнішими вважаються смажені серця – рецептів їхнього приготування десятки. Їх смажать із цибулею, морквою, баклажанами, у клярі та панірувальних сухарях.
Курячі сердечки корисні для кровоносної системи та процесу кровотворення. У них міститься рекордна кількість вітаміну В12 – 243% від добової норми на 100 гр продукту. Це означає, що при вживанні цих субпродуктів покращується процес утворення еритроцитів та насичення організму киснем.
Справа в тому що курячі серця – це м'язи, і досить жорсткі. Щоб їх розм'якшити, курячі серця перед приготуванням потрібно замочити на 40-60 хвилин у молоці. Якщо ви збираєтесь посмажити курячі серця, то перед цим краще їх відварити: цілі курячі серця варять у середньому 30 хвилин, нарізані – близько 20.