Вчені наголошують, що багатьма закладами охорони здоров'я рекомендується щодня вживати принаймні 5 порцій (близько 400 г) фруктів та овочів. Але навіть вживання трохи більше 2 порцій на день таких продуктів дозволить покращити стан здоров'я, наголошують вчені.
Так, з погляду лікарів, овочі та фрукти – основа здорового харчування, важливе джерело вітамінів та мінералів. Крім того, в овочах та фруктах багато корисної клітковини – це волокна, які містяться в шкірці. Клітковина покращує травлення та загалом добре впливає на організм.
-Всі фахівці рекомендують є 400-500 грамів овочів і фруктів на день.
Клінічно доведено, що зі збільшенням вживання клітковини знижується рівень цукру в крові, тиску та холестерину, покращується травлення та склад мікрофлори кишечника. Крім того, зростання частки зелені та овочів в раціоні автоматично знижує споживання калорійніших і менш корисних продуктів.