Цілі головки часнику можуть зберігатися 3-4 місяці, окремі зубчики – від 5 до 10 днів.. Очищений часник можна зберігати 3-4 місяці в такий спосіб: скласти чисті зубчики в скляну банку, залити оливковою олією так, щоб вона покривала часник, закрити і прибрати в холодильник.
Не потрібно накривати банки кришкою – краще використовуйте бавовняну тканину або марлю: так надходитиме невелика кількість повітря. Банки також можна зберігати у шафі чи під раковиною. Холодильник – правильний спосіб зберігання озимого часнику. Не можна зберігати часник у контейнерах із пластику, інакше запаси згниють.
Тому щоб часник якомога довше залишався свіжим і не псувався, краще перед закладкою в холодильник розкласти його по полотняним мішечкам або пакетам із щільного обгорткового паперу.
Як зберігати часник у банку Візьміть сухі простерилізовані трилітрові банки. Не надто щільно покладіть туди головки часнику. Нічим закривати ємності не потрібно. Банки з часником зберігають, наприклад, у кухонній шафі – на нижніх полицях або під раковиною.