Каші Термін придатності каші, звареної на молоці/воді при температурі від +4˚C до -2˚C не перевищує відповідно 24 та 48 годин. За цей термін каша не зіпсується, проте може трохи затвердіти. Тоді вона стане несмачною.
п'яти днів Приготовлену вівсянку можна, можливо зберігати до 5 днів при правильному зберіганні. Це дозволяє їсти кашу кожен день робочого тижня без необхідності щоразу готувати її вранці.
Оптимальне рішення – порція на день, потім через місяць потрібно зробити невелику перерву (2-3 тижні). Через час знову без побоювання можна їсти вівсяну кашу. Якщо ви дуже любите вівсяні пластівці, то варто подбати про те, щоб у щоденне меню входили продукти, багаті на кальцій.
Правила зберігання їжі: Не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі більше ніж на 2 години; перекладіть їжу перед відправкою в холодильник у неглибокі контейнери, тому вона швидше охолоне; розігрівайте їжу до температури більше 70 градусів (від неї має підніматися пара);